زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

تلاش برای درنده‌خو کردن «پیروز» اشتباه است

  • کد خبر: ۱۳۳۲۷۹
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
تلاش برای درنده‌خو کردن «پیروز» اشتباه است
در پی اظهار نظر رییس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر تلاش برای درنده‌خو کردن «پیروز» (توله یوز آسیایی) و رهاسازی آن در منطقه توران، یک کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش گفت: «پیروز» در شرایط دستی بزرگ شده و رهاسازی آن در طبیعت و یا تلاش برای درنده‌خو کردن آن اشتباه و ۱۰۰ درصد غیرممکن است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - در حاشیه جلسه هیات دولت گفته بود: «پیروز» شرایط خوبی دارد اما باید جنگنده شود که امیدواریم یک روز در منطقه توران رهایش کنیم تا در شرایط طبیعی قرار گیرد و به خوی درندگی برسد.

بیشتر بخوانید: مکاتبه با وزارت راه برای تورکشی معابر محل تردد حیات وحش/توله یوز ایرانی باید جنگنده شود

عبداله سالاری - کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش - در گفت و گو با ایسنا درباره رهاسازی پیروز در طبیعت اظهار کرد: به نظر من منظور آقای سلاجقه رهاسازی پیروز در توران بود و نه در طبیعت چراکه پیروز به‌صورت دستی بزرگ شده است و امکان آزادسازی و رهاسازی در طبیعت را به هیچ‌وجه ندارد.

وی افزود: نه تنها «پیروز» امکان رهاسازی در طبیعت را ندارد بلکه به نظر من نسل بعد از «پیروز» نیز شاید این امکان را نداشته باشد. شاید بتوان از نسل‌های بعدی آن‌ها را در طبیعت رها کرد.

سالاری درباره انتقال «پیروز» به توران گفت: انتقال پیروز به منطقه توران در محوطه فنس‌کشی کنار ایران و فیروز - مادر و پدرش - در صورت فراهم کردن امکانات، تسهیلات، دامپزشک و جایگاه مناسب کار خوبی است چراکه توران زیستگاه یوز آسیایی است.

این کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش درباره ایجاد خوی درندگی در «پیروز » اظهار کرد: پیروز در شرایط دستی توسط آقای علیرضا شهرداری در حال بزرگ شدن است و با انسان آمیخته شده است همچنین برای استفاده از این گونه به جهت نسل‌کشی در آینده نیاز است که «پیروز» دستی بماند. در نتیجه نیاز به پیدا کردن خوی درندگی ندارد. به عنوان نمونه برای گرفتن خون از پیروز نمی‌توان او را هر دفعه بیهوش کرد و به‌هوش آورد به‌ویژه در شرایطی که این گونه با خطر ریسک بالا مواجه است. پیروز باید با امکانات و به‌گونه‌ای آموزش دیده باشد که خود برای نمونه‌برداری یا عکس‌برداری به انسان نزدیک شود.

سالاری در پایان خاطرنشان کرد: رهاسازی «پیروز» در طبیعت و یا تلاش برای درنده‌خو شدن آن اشتباه و ۱۰۰ درصد غیرممکن است. شاید از نسل‌های بعد از «پیروز» بتوانیم شروع به فکر کردن و برنامه‌ریزی جهت رهاسازی این گونه در طبیعت کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->